گرایش غرب به معنویت
حضرت آیت الله خامنه ای به نکته بسیار مهم «رویش معنوی آرام و نامحسوس معنویت، هم در اروپا و هم در امریکا با محوریت جوانان» اشاره فرمودند، موضوعی که می طلبد، چه مسئولان امر و چه پژوهشگران و محققان بیش از پیش روی آن تمرکز کنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی و ویکتور اوربان
حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی سه شنبه گذشته با «ویکتور اوربان»، نخست وزیر مجارستان دیدار و گفت وگو کردند.
صرف نظر از بحث و تبادل نظر درباره موضوعات سیاسی و اقتصادی حاکم بر عرصه بین الملل و همچنین روابط دو جانبه،آیت الله خامنه ای در این دیدار به نکته بسیار مهم «رویش معنوی آرام و نامحسوس معنویت، هم در اروپا و هم در امریکا با محوریت جوانان» اشاره فرمودند، موضوعی که می طلبد، چه مسئولان امر و چه پژوهشگران و محققان بیش از پیش روی آن تمرکز کنند و از شرایط پیش آمده و درحال شکل گیری در غرب جهت ارائه «شناخت» درست که آیت الله خامنه ای همواره روی آن تاکید دارند، استفاده کنند.
چرایی چرخش جوانان غربی به معنویت
برخی از جامعه شناسان قرن بیستم را دوران کشتن دین و ذات باری تعالی دانسته اند. به قول «نیچه» انسان با خنجری زهرآلود در قرن بیستم خدا را کشت. دین گریزی در غرب و مقابل آن گرایش به مادیگری بطور ناگهانی ایجاد نشد، بلکه محصول زمینه ها، شرایط ، عوامل و اقدامات گوناگونی بود تا در نتیجه آنها این وضعیت بتدریج شکل گیرد.
بسیاری کلیسا را عامل شکل گیری این شرایط می دانند. شهید مطهری در این باره می نویسد: «کلیسا چه از نظر مفاهیم نارسایی که در الهیات عرضه داشت و چه از نظر رفتار غیرانسانی اش با توده مردم، خصوصاً طبقه دانشمندان و آزاداندیشان از علل عمده گرایش جهان مسیحی و بطور غیرمستقیم جهان غیرمسیحی به مادیگری است…در قرون وسطی که مساله خدا به دست کشیش ها افتاد یک سلسله مفاهیم کودکانه و نارسا درباره خدا بوجود آمد که به هیچ وجه با حقیقت انطباق نداشت و طبعا افراد باهوش و روشنفکر را نه تنها قانع نمی کرد، بلکه متنفر می ساخت و علیه مکتب الهی برمی انگیخت..کلیسا به خدا تصویر انسان داد و خدا را در قالب بشری به افراد معرفی کرد.
صفحات: 1· 2