در مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) یزدانشهر بیان شد:
معراج پیامبر (صلی الله علیه وآله) نجوا و گفتگوی بدون واسطه بود در این نجوا فاصله ها وحجاب ها برداشته شده بود.
دوشنبه 13خرداد1398
نشست اخلاقی با سخنرانی حضرت حجت الاسلام مصطفی ناطق، استاد اخلاق با موضوع شرح دعای ابوحمزه ثمالی در مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) یزدانشهر برگزار گردید.
استاد اخلاق در بین طلاب گفت: تلاش کنید در این روزها از مواعد آسمانی بیشتر بهره مند شوید و ماحصل این تلاش چیزی جز قرب خدا نباشد. مناجات از نجوا گرفته شده است. نجوا یعنی دونفر که سومی در کار نباشد، دو نفر خصوصی با هم خلوت کرده اند و با هم سخن می گویند. مناجات با خدا آنقدر زیبا و دلچسب است که پیامبر(صلی الله) در شب معراج فرمودند: خدایا این مناجاتها خیلی لذت بخش است. چه کنم که این مناجات ها ادامه یابد؟
وی افزود: هر نماز گزاری با پروردگارش نجوا می کند. با نماز خواندن این مناجاتها ادامه دار است. معراج پیامبر (ص) نجوا و گفتگوی بدون واسطه بود (ثم دنی فتدلی فکان قاب قوسین او ادنی) و در این نجوا فاصله ها وحجاب ها برداشته شده بود.
حضرت حجت الاسلام ناطق ادامه داد: درمورد معراج بعضی مفسرین گفته اند که پیامبر (ص) جبرئیل را دید نه اینکه خداوند را دیده باشد. ولی اینطور نیست ضمایر همگی به خداوند بر می گردد. نماز گزار هم دارد همین کار را می کند نماز گزار هم به همان اوج و معراج رسیده است. ماه رمضان قرب و معراج است و همه اینها در دعای ابو حمزه ثمالی خلاصه می شود.
وی اظهار داشت: همانطور که به زیارت جامعه کبیره یک دوره امام شناسی است دعای ابو حمزه ثمالی هم یک دوره خدا شناسی و بنده شناسی است. اگر در ماه رمضان روی دعای ابوحمزه کار نشود پس چه زمانی روی این دعای با عظمت کارشود. (ادعوک یا سیدی) ببینید هم بنده شناسی است و هم خدا شناسی.
استاد اخلاق تصریح کرد: مومن باید همیشه بین خوف ورجا باشد. (ادعوک یارب راهبا راغبا راجیا خائفا) دراین قسمت از دعا خوف و رجاء مراعات شده است. هم ترسان هستم هم مشتاق، هم امیدوار و هم ترسان. (اذا رایت مولای ذنوبی فزعت و اذا رایت کرمک طمعت) هرگاه به گناهان خود می نگرم می ترسم و وقتی چشمم به کرم تو می افتد امیدوار می شوم.
وی ادامه داد: در جنگ احد همین خوف و رجا تجلی پیدا کرد. دستور فرمانده که ازجانب پیامبر(ص) بود را اطاعت نکردند مسلمانان به علت اینکه فکر کردند پیامبر(ص) شهید شده فقط 12 نفر برای جنگ با دشمن در سپاه ماندند بعد از اتمام جنگ مسلمانان پشیمان شدند و برای عذر خواهی پیش پیامبر(ص) آمدند خیلی عجیب است اینجا خداوند عذرمسلمانان را پذیرفت.
حضرت حجت الاسلام ناطق افزود: اگر تو تند خو بودی، مردم از اطراف تو پرا کنده می شدند و این همه یار و یاور نداشتی (فاعف عنهم) برای اینکه اینها مورد عنایت واقع شوند من ضامن می شوم. ای پیامبر من از تو می خواهم که آنها را ببخشی و برای آنها طلب مغفرت کن. این خداوند است ببینید چقدر کریم است…