خانم مرضیه موگویی، طلبه مدرسه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها)یزدانشهراز تحقیق پایانی خود با عنوان : عوامل موثر در بلوغ زودرس کودکان به راهنمایی سرکارخانم حدیثه امانی و داوری حجت الاسلام و المسلمین جواد سلیمیان روزشنبه مورخ 97/07/30 ساعت 11 صبح در مدرسه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها) یزدانشهردفاع کرد
خلاصه ای از دفاع خانم مرضیه موگویی از تحقیق پایانی خود
بلوغ فرایندی فیزیکی و هورمونی و شامل تغییرات جسمانی است که نوجوانان هنگام گذر از دوران کودکی به بزرگسالی آن را تجربه می کند.به طور غالب ظاهر شدن علائم بلوغ از نظر فیزیکی و هورمونی در دختران از سن 8 سالگی و پسران در سن 9 سالگی، بلوغ زودرس نامیده می شود. این روزها با تغییری که در ساختار زندگی شهری صورت گرفته و با توجه به پیشرفتهایی که در زندگی اجتماعی بهوجود آمده بلوغ زودرس در دختران سفیدپوست زیر 7 سال و در سیاهپوستان زیر 6 سال تعریف شده است. ابتدا این کودکان بلندتر از همسنهای خود هستند ولی بهدلیل بلوغ زودرس استخوانها، در نهایت قد کوتاهتری در بلوغ خواهند داشت.
در ادامه افزودند
نشانه های بلوغ زودرس همان نشانه های بلوغ می باشد با این تفاوت که این نشانه ها در دختران قبل از ۸ سالگی و در پسران قبل از ۹ سالگی رخ می دهد. بلوغ زودرس ممکن است به دلیل وجود داشتن یک آسیب جسمی اتفاق بیفتد اما نمی توان این عامل را تنها عامل دانست. بعضی عوامل مثل وجود یک تومور در مغز، تصادف و ایجاد ضربه و آسیب به مغز و هرگونه آسیبی می تواند عاملی برای بلوغ زودرس در دختران و البته پسران باشد. از مهمترین تغییرات روانی دوران بلوغ می توان به : رشد ذهنی و عقلی، رشد هیجانی و عاطفی، رشد اجتماعی ، رشد اخلاقی ، رشد شخصیت و رفتار اشاره نمود. بلوغ زودرس برای کودک و خانواده او مساله بسیار بزرگ و مهمی است که باید علل آن شناسایی و بررسی شود و خانواده ها نسبت به این مسئله و علل آن آگاه شوند.