پوشاك و لباس شما در همان نگاه اول، ناخواسته معرف شما خواهد بود. بنابراین نباید این مسئله ی مهم را نادیده بگیرید و به سادگی از آن بگذرید. هر لباسی راكه برای روز خواستگاری خود انتخاب می كنید، گذشته از مدل و رنگ باید برازنده ی سن و اندام شما باشد. یكی ازاصول پذیرایی قدیمی و سنتی درمجلس خواستگاری، مراسم چای گرداندن است.
در قدیم از طریق این رسم، دختر برای نخستین بار اجازه می یافت كه در جمع خانواده ی داماد حضور یابد. از سوی دیگر حسن سلیقه ی دختر نیز به طور كلی در نحوه ی پذیرایی كردن او با چای سنجیده می شد. امروز گرچه این سنت دگرگون شده است و در بسیاری از موارد به مفهوم اجازه ی ورود دختربه مجلس خواستگاری نمی با شد، اما همچنان پا بر جاست. بهتر است پس از ورود و جای گزین شدن میهمانان و احوال پرسی های اولیه، سینی چای را خود عروس خانم بیاورد و به میهمانان تعارف كند. در دم كردن چای موارد زیر را در نظر بگیرید چای مرغوب با رنگ وعطر خوب تهیه كنید. پیش از مراسم، چای مورد نظر را استفاده كرده و آزموده باشید.
مراقب باشید كه چای دم نكشیده و كهنه جوش نباشد. در نظر بگیرید كه حدود بیست دقیقه برای دم كشیدن یك چای خوب ضروری است. تعداد میهمانان را در پیمانه كردن چای درنظر بگیرید، طوری كه در هر دور بتوانید از تمامی آن ها پذیرایی كنید. توجه داشته باشید كه سینی چای، استكان ها و قاشق های چایی خوری بدون لكه و خشك باشد. از دستگیره ها و دستمال های تمیز و بدون كرك برای خشك كردن وسایل چای خوری استفاده كنید.
برای بدست آوردن كیفیت بهتر، چای را در قوری چینی دم كنید. در ریختن چای، ابتدا استكان ها را بیرون از سینی قرار دهید و پس از گذاشتن ته هر استكان روی پارچه ی خشك آن را داخل سینی بچینید. چای را از لبه ی كناره ی استكان، با فاصله ی كم و به آرامی بریزید تا كف نكند. در صورت كف كردن چای با قاشق كف ها را جمع كنید یا كمی صبر كنید تا از بین برود. برای جلو گیری از ریختن احتمالی چای در نعلبكی ها، آن ها را جداگانه در سینی كنار استكان بچینید. نیم بند انگشت از سر استكان چای را خالی بگذارید. به گمان آن كه نوشیدن چای در فنجان رسمی تر است، زیرا بسیاری طبق سنت دیرین ما دوست دارند كه رنگ چای ببینند و نوشیدن چای در استكان هم سنتی تر است.
پس از ریختن چای برای میهمان ها، بی درنگ قوری دیگری دم كنید، سپس كتری یا سماو را پر از آب نمایید. سینی چای را با فاصله ی كمی از خود و زیر سینه بگیرید. چای را به ترتیب سن تعارف كنید. یكی از زنان جوان خانواده ی دختر می تواند همراه با گرداندن سینی چای، عروس را با تعارف قند همراهی كند. بهتر است به صورت سنتی قند كله ای خورد شده مورد استفاده قرار گیرد. از پر كردن قند دان با قند های خیلی درشت یا خیلی ریز خودداری كنید. از گذاشتن قنددان متعدد در محل پذیرایی خودداری كنید. پس از تعارف یك قنددان و گذاشتن آن در یك سوی میز، كافیست.
تعارف را از مسن ترین زن خانواده ی داماد كه می تواند مادر یا مادر بزرگ او باشد، آغاز كنید. در تعارف سینی چای و نعلبكی به دیگران پشت نكنیدواز یك سوی میهمان سینی را به او تعارف كنید. تا از بر داشتن كامل چای و نعلبكی مطمئن نشده اید، از جای خود حركت نكنید و سراغ میهمان بعدی نروید. حین پذیرایی با چای سعی كنید از صحبت كردن خودداری نمایید تا حواستان جمع باشد و تعادل خود را از دست ندهید. در تعارف چای به داماد بیش از دیگران در برابر او درنگ كنید با سرعت از مقابلش نگذرید. اگر بچه ای در جمع حضور دارد، خودتان برای او چای بگذارید. می توانید با قرار دادن یك گلدان بلوری كوچك و یك شاخه ی گل كوتاه در سینی چای، منظره ی بدیعی به وجود آورید. افزودن برخی مواد مطعر ماننده هل كوبیده یا دارچین به چای صلاح نیست، زیرا برخی آن را نمی پسندند.
می توانید با ریختن یك سر قاشق چایی خوری وانیل در قنددان، قند هارا خوشبو وخوش طمع كنید. توجه كنید كه چای شما كم رنگ یا پر رنگ نباشد.برای ریختن یك چای خوش رنگ، ریختن یك چهارم چای دم كشیده و سه چهارم آب جوش معمولا كافی است. اگر چای میهمانان بر اثر مشغول شدن سرد شد، به آن توجه نشان دهید وبپرسید از آن ها برایشان چای داغ بیاورید. نگذارید مدتی طولانی استكان های خالی چای روی میز باقی بماند وحداكثر پس از ده دقیقه آنها را جمع كنید. كمی پس از صرف چای اول، مادر عروس از میهمانان سۆال كند كه آیا چای دیگری میل دارند.