غذاهای فرآوری شده حتماً ناسالم نیستند اما به علت قند، چربی و نمک اضافه، کاملاً بیضرر هم تلقی نمیشوند.
این نکته ثابت شده که برنامه غذایی سرشار از گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده، با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده مرتبط است. برخی تحقیقات نیز حاکی از آناند که خوردن میزان زیادی گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
با این حال ۱۱ واکنش بدن بعد از مصرف غذاهای فراوری شده از این قرار است:
افزایش وزن: بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی کالری بالایی هستند. این غذاها اغلب عاری از فیبر و مواد مغذی است و منجر به بروز پرخوری در شما میشود. پس هر بار که آنها را کنار میگذارید، گامی برای کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل برداشتهاید.
کدر شدن پوست: کلید داشتن پوست روشن، تنها خریدن کرمها و لوسیون های گرانقیمت نیست بلکه انتخاب مواد غذایی نیز در این میان نقش مؤثری دارد. یکی از مزایای عمده صرفنظر کردن از فرآوری شده شامل حال پوست میشود. بسیاری از مواد نگهدارنده موجود در این غذاها امکان داشتن پوست روشن و سالم را از شما میگیرد.
کاهش سلامت چشمها: باور کنید یا نه، آنچه که در دهان خود میگذارید، به طور مستقیم با سلامت چشم شما در ارتباط است. مهمترین مواد غذایی برای حمایت از سلامت چشم شامل آنتیاکسیدانهایی مانند بتاکاروتن و لوتئین هستند مانند اسفناج، هویج و سیبزمینی شیرین. مواد مغذی که اغلب در غذاهای فرآوری شده یافت نمیشوند.
از بین رفتن استحکام ناخنها: دنبال کردن رژیم حاوی فرآوری شده منجر به شکننده شدن ناخنها و تغییر ظاهر آنها میشود. برای داشتن ناخنهای قویتر شما نیاز به پروتئین بالا و بیوتین دارید که در تخممرغ و بادام هر دوی آنها یافت میشود.
کاهش انرژی: مصرف بیش از حد فرآوری شده باعث میشود در تمام طول روز احساس خستگی کنید. مشکل این غذاها این است که حاوی میزان زیادی سدیم، هورمونها و مواد نگهدارنده هستند که منجر به بروز اختلالات هورمونی در بدن شده و جریان خون را به سمت ارگانها کاهش میدهند و عملکرد آنها را با مشکل مواجه میکند که نتیجه آن بروز خستگی و کاهش سطح انرژی است.
مصرف بیش از حد فرآوری شده باعث میشود در تمام طول روز احساس خستگی کنید. مشکل این غذاها این است که حاوی میزان زیادی سدیم، هورمونها و مواد نگهدارنده هستند که منجر به بروز اختلالات هورمونی در بدن شده و جریان خون را به سمت ارگانها کاهش میدهند و عملکرد آنها را با مشکل مواجه میکند که نتیجه آن بروز خستگی و کاهش سطح انرژی است
تضعیف سلامت موها: هنگامی که شما وعدههای سنگین فرآوری شده را انتخاب میکنید، به سلامت موی خود نیز لطمه زدهاید چون سلامت مو نیاز به انتخاب گزینههای غنی از مواد مغذی دارد. اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت موها مهم است و بهندرت در بستهبندیهای فرآوری شده وجود دارد. پس سعی کنید برای داشتن موی سالمتر و درخشانتر به سراغ گردو و چربیهای سالم در آجیلهای بدون نمک بروید.
کاهش خلقوخو: تنقلاتی که انتخاب میکنید، نوع خلقوخوی شما را مشخص میکند. غذاهای کمتر پردازش شده مسلماً با بهبود خلقوخو در ارتباط مستقیم هستند.
کاهش فعالیت بدنی: خستگی ناشی از مصرف غذاهای فرآوری شده باعث کاهش تحرک میشود. در عوض هنگامی که خوراکیهای غنی از فیبر، سالم و پرپروتئین را انتخاب میکنید، میلتان به انجام فعالیتهای ورزشی هم بیشتر میشود.
از بین رفتن کیفیت خواب: شکر سنگین، و چربیهای ترانس مواد بستهبندیشده منجر به اختلال خواب میشود. قند افزوده در بسیاری از این محصولات نیز منجر به فوران قند خون و عدم خواب مناسب خواهد شد. غذاهای چرب در کل عملکرد طبیعی مواد شیمیایی در مغز که مسئول تشویق خواب منظم هستند را مختل میکند.
ضعف عضلات: بدن شما برای تعمیر و تقویت عضلات نیاز به پروتئین و چربیهای سالم دارد. پس برای بهبود وضعیت عضلات بدن خود مطمئن شوید که غذاهای فرآوری شده را در رژیم خود نمیگنجانید.
سرماخوردگی: خوردن بیش از حد مواد غذایی فرآوری شده منجر به عدم توانایی شما برای مبارزه با سرماخوردگی به علت ضعف سیستم ایمنی بدن میشود. سیستم دفاعی بدن شما برای مبارزه با عفونتها و ویروسها نیاز به ویتامینها و پروبیوتیکها دارد.
منبع: آوای سلامت