در تنهایی غذا خوردن ممکن است برای برخی افراد خوشایند باشد ولی تحقیق جدیدی نشان میدهد پیروی از چنین روندی به مدت زیاد میتواند باعث آسیب به سلامتی و بهویژه بروز مشکلاتی نظیر ایجاد اختلال متابولیسم یا سوختوساز شود.
مطالعات اخیر کرهایها که در نشریه تحقیقات چاقی و روشهای درمانی بالینی به چاپ رسیده، نشان داده شده افرادی که دو بار در روز بهتنهایی غذا میخورند مستعد ابتلا به مشکلات متابولیسم یا سوخت و سازند و در نتیجه خطر وجود عوامل ابتلا به دیابت، فشارخون بالا و کلسترول بالا نیز در آنها بیشتر از افرادی خواهد بود که همیشه با دیگران غذا میخورند.
>به گزارش سلامت آنلاین به نقل از ان.بی.سی نیوز، ارتباط بین تنهایی و بدمزاجی چنان است که گفته شده تنهایی همیشه عامل خطری برای بیماریهای مزمن و مرگ زودرس است.
ما انسانها برای حمایت عاطفی و مدیریت فشارهای روانی، به روابط خویشاوندی و دوستی با دیگران وابستهایم. انسانهای تنها با فقدان سیستم حمایت اجتماعی قوی مواجهاند و بنابراین در برابر خستگیهای فیزیکی و غم و اندوه ناشی از استرس و عصبانیت، آسیبپذیرترند. به همین دلیل بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای وابسته به استرس از جمله بیماری قلبی، دیابت و فشارخون بالا هستند.
فقدان حمایت اجتماعی میتواند شرایط را برای افرادی که انگیزه کمتری برای هدفگذاری و تلاش برای رسیدن به اهدافی مانند سلامت غذایی دشوار کند. بیانگیزگی نیز باعث انتخاب غذاهای غیر غنی و ناسالم میشود. از سوی دیگر، افراد بیانگیزه فقط به این میاندیشند که چه چیزی سریعتر برای خوردن آماده میشود و خوردنش راحتتر است.
افرادی که تنها غذا میخورند چون در غذا خوردن بیانگیزهاند بهاحتمال بیشتری غذاهای ناسالم و فست فودها یا غذاهای منجمد آماده برای پخت و کنسروها را برای خوردن انتخاب میکنند. با این حساب، ترجیح آن است که در حد امکان با دیگران غذا بخورید.
اگر ناچار از خوردن در تنهایی هستید، برای کاهش خطرات ناشی از آن، به غذاهایی فکر کنید که مادر یا پدرتان آماده میکردند. این نگاه باعث میشود که احساس تنهایی کمتری کنید. تحقیقات نشان میدهند به یادآوردن خاطرات گرانمایه و باارزش اجتماعی سبب افزایش احساس امنیت میشود
حال اگر بیشتر تمایل دارید بهتنهایی غذا بخورید، آیا میدانید برای کاهش خطر ابتلا به سندروم متابولیسم یا اختلال سوخت و ساز بدن، چه کارهایی باید انجام داد؟
اولین کار، انتخاب غذاهای سالمتر و گنجاندن آنها در رژیم غذایی است. یک عامل کلیدی در انتخاب غذاهای سالم، این است که آگاهانه تلاش کنید برای خود اهداف قابل کنترل برای تغذیه سالمتر تنظیم کنید.
دومین قدم آن است که سعی کنید خودتان آشپزی کنید و به آشپزی کردن عشق بورزید. غذایی که با علاقه و حوصله آماده میشود، خوشطعمتر و لذیذتر خواهد شد. دیدگاهتان را به آشپزی کردن تغییر دهید. به آشپزی به عنوان وظیفه و کاری که برای دیگران انجام میدهید نگاه نکنید، بلکه آن را کاری به حساب آورید که برای خودتان انجام میدهید. از لحاظ روانشناسی داشتن دیدگاه هدفمندانه به اعمالمان، بسیار مهم است.
سومین قدم آن است که برای وعدههای غذاییتان ارزش زیادی قائل باشید و به آنها و زمانی که برایشان میگذارید، اهمیت دهید. سعی کنید در آرامش غذا بخورید و غذا خوردنتان را با موسیقی ملایمی همراه کنید تا از طعم واقعی غذاها لذت ببرید.
همچنین اگر ناچار از خوردن در تنهایی هستید، برای کاهش خطرات ناشی از آن، به غذاهایی فکر کنید که مادر یا پدرتان آماده میکردند. این نگاه باعث میشود که احساس تنهایی کمتری کنید. تحقیقات نشان میدهند به یادآوردن خاطرات گرانمایه و باارزش اجتماعی سبب افزایش احساس امنیت میشود و این حس به افراد کمک میکند روابط اجتماعی خود را گسترش دهند.
منبع: سلامت آنلاین