نشست اخلاقی با حضور حضرت حجت الاسلام والمسلمین عرفان استاد اخلاق، روز شنبه 22/7/96 در مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) یزدانشهر برگزار گردید.
استاد اخلاق در بین طلاب مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) یزدانشهر از جاذبه های اخلاقی گفت:
یکی از مشکلاتی که در حوزه های علمیه وجود دارد این است که طلبه با سطح که همان فقه است آشنا شده اما با سقف که اخلاق است آشنا نشده است. این اخلاق است که طلبه را بالا می برد نه فقه. تلاش کنیم به جای رسیدن به سطح، به سقف برسیم.
حضرت حجت الاسلام والمسلمین عرفان افزود:
جاذبه اخلاقی غوغا می کند. پیامبر اکرم(ص) با دو وسیله توانست دین اسلام را تبلیغ کند یکی جاذبه قرآن و دیگری با جاذبه اخلاقی خود. یکی از جاذبه های اخلاقی گذشت است. درسی که از اهل بیت(ع) گرفتیم.
در زندگی گذشت هایی وجود دارد که ما را به خدا نزدیک می کند. آن گذشت ها، گذشت های اخلاقی است. اگر کسی خطایی کرد او را ببخشیم. این گذشت های اخلاقی تدبیرهای سوء و مرگ های ناشناخته را از انسان دور می کند. امام حسین(ع) در کربلا از همه چیز گذشتند (زن, فرزند, مال دنیا و..) و خداوند نیز خریدار امام حسین(ع) شد و مقام او را آنقدر بالا برد که همراه برادرش امام حسن(ع) از جوانان اهل بهشت گردید.وی ادامه داد:
گذشت به دو گونه است یکی گذشت از لذتهای حلال و دیگری گذشت از لذت های حرام. لذتهای حلال مانند، خواب بعد از نماز صبح که برای انسان لذت دارد اما این لذت لعنت دارد. در روایت آمده است زمین در چند جا ناله می کند 1- زمین زیر پای انسانیکه غسل حرام انجام می دهد 2- در زمینی که خون ناحق ریخته می شود 3- زیر پای فردی که پس از اذان صبح تا طلوع خورشید می خوابد. خواب صبحگاه انسان را بدقیافه می کند. خواب صبح یک لذت حلال است اگر از آن گذشتیم به مقامات الهی دست پیدا می کنیم.
استاد اخلاق اظهار داشت:
اگر انسان از لذت های حرام بگذرد خداوند هم در این دنیا و هم در قیامت به او پاداش می دهد. نظام هستی، نظام عوض و معوض است. اگر امر حرامی را به خاطر خداوند کنار بگذاریم خداوند معوض آنرا به انسان می دهد. اگر خود را در محضر خدا ببینیم گناه نمی کنیم و خداوند معوض آنرا در قیامت به ما خواهد داد. و همچنین خداوند در مقابل گذشتن از لذتهای مشروع و غیر مشروع به ما اجر خواهد داد.