نشست بهداشتی در مدرسه علمیه نرجس(س) یزدانشهر روز یکشنبه مورخ 6/2/94 برگزار گردید.
احمد حجتی دکتر عمومی در جمع طلاب مدرسه علمیه نرجس(س) یزدانشهر گفت:70درصد از عامل سرطا نها، تغذیه ناسالم است.
وی افزود: شهید مطهری در این زمینه فرموده: احادیثی که در مورد تغذیه از ائمه وارد شده است بیشتر از احادیثی می باشد که درمورد تقوا وارد شده و این به خاطر آن است که سلامت جسم در اسلام بسیار مهم است .
دکتر عمومی گفت: ما چهار نوع چربی داریم:1)کلسترول 2) تری گلیسیرید3) ال دی ال 4) اچ دی ال
وی در ادامه آورد: کلسترول همان چربی داخل رگها است، که در بسیاری از موارد باعث فشار خون بالا و در نتیجه باعث سکته مغزی می شود و جا لب است که بدانید این نوع چربی در افراد لاغر بیشتر است. به این دلیل که افراد لاغر چون فکر می کنند لاغر هستند و خوردن غذاهای چرب، هیچ ضرری برای آنها ندارد، درنتیجه مراعا ت نمی کنند.
حجتی تصریح کرد: کلسترول در غذاهایی مانند تخم مرغ و مخصوصاً زرده آن، جگر، کله پاچه، پیتزا و… می باشد.
وی گفت: مردان کم تحرک بالای 45 سال و زنان کم تحرک بالای55 سال، ماهیانه یک تخم مرغ و سالیا نه یک وعده کله پاچه بیشتر مصرف نکنند. که در این زمینه حضرت علی(ع) می فرمایند: کل طب در یک آیه از قرآن جمع شده، کلوا واشربوا ولا تصرفوا….
دکتر عمومی ادامه داد: چربی نوع دوم که تری گلیسیرید است، خطر ناک تر از کلسترول می باشد که این چربی همان چربی ذخیره ای می باشد،که در افراد چاق بیشتر وجود دارد و البته در همه مواردی که کلسترول وجود دارد تری گلیسیرید، نیز وجود دارد.
وی افزود: اما دو نوع چربی آخر که یکی معروف است به چربی خوب و یکی معروف است به چربی بد، چربی «ال دی ال» که در واقع جاذب چربی در بدن است و برای همین به آن چربی بد می گویند و این نوع چربی در تمام غذاهای چرب وجود دارد. چربی «اچ دی ال» که در واقع دافع چربی ها در بدن می باشد و برای همین به آن چربی خوب می گویند و هرچقدر میزان این نوع چربی در بدن انسان بیشتر باشد میزان چربی های دیگر پایین می آید و در نتیجه عمر انسان بالاتر می رود.
حجتی اظهار داشت: مواردی مانند گردو، زیتون و روغن زیتون، ماهی و روغن ماهی، روغن کلزا و… سرشار از چربی «اچ دی ال» می باشند.
وی در آخر گفت: مصرف سیگار میزان «ال دی ال» را در بدن بالا می برد و آن به خاطر نیکوتین موجود در سیگار است که موجب تحریک غدد چربی ساز در بدن شده و در نتیجه موجب بالا رفتن تولید چربی بد در بدن می شود.