چگونه ظرف های سوخته را تمیز کنیم؟
یکی از موضوعاتی که این روزها بحث داغ اکثر رسانههای روز کشورهای اروپایی و آمریکایی شده است ترس از آکریلامید است.
آکریلامید یک ماده اسیدی سرطانزاست که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی غلات در درجه حرارت بالا در محصولاتی چون نان، بیسکویت و…. در کلوچه، برنج و سیبزمینی ایجاد میشود.
طبق پژوهش دانشمندان، آکریلامید در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاهای مختلف میتواند برای انسانها تا 100 برابر خطرناکتر باشد.
مقدار این ماده در سیبزمینی سرخ شده و چیپس بیشتر است، اما در کشور ما بیشترین نگرانی از حجم تولید و مصرف آکریلامید در نان است.
آکریلامید در نان زمانی خود را نمایان میکند که نان بر اثر حرارت زیاد و مستقیم تغییر حالت داده و به رنگ قهوهای یا سیاه درآید و این مشکل اصلی نانهای مصرفی ما است که اغلب به صورت سنتی در تنور تهیه و در حرارت زیاد و مستقیم پخته میشوند.
این ماده سمی به محض ورود به بدن تجزیه شده و مادهای تولید میکند که میتواند با اثر و ایجاد جهش در ژنها موجب بروز سرطان، انواع عفونتها، آسیب به سیستم ایمنی و عصبی شود. عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری، ضعف، تحریکپذیری و تغییرات رفتاری است.
برای تمیز کردن ماهی تابه یا قابلمه های سوخته بهتر است روش زیر را بکار ببرید:
تمیز کردن ماهی تابه یا قابلمه های سوخته :
برای بر طرف کردن آن می توان مقداری زیاد جوش شیرین در آن ریخته و کمی آب که فقط مرطوب شود تا تمیز شود .
گردآوری توسط:مجله دلگرم