تشخیص هندوانه خوب با این ترفندها
اگر در گرمای تابستان و حین عرقریزی و عطش به خوردنیای دلچسب فکر کرده باشید، احتمالا مواقعی را به یاد خواهید آورد که هوس خوردن هندوانه، طالبی، یا خربزهای شیرین و خنک گوشهای از ذهنتان پرکشیده است.راهنمای پی آمده را بخوانید تا پس از عملی کردن چنان هوس و آرزویی، حالتان از هدر رفتن پول و خرید محصولی پوک و بیمزه گرفته نشود!
برای تشخیص طالبی رسیده به 4 عامل توجه کنید:
معاینه کنید! رنگ پوست طالبی باید زرد مایل به سبز یا زرد کرم رنگ باشد نه سبز!
تکان دهید! اگر طالبی کاملا رسیده باشد با تکان دادن آن میتوانید مثل یک قلک صدای تخمهایش را در داخل آن بشنوید.
بو کنید! باید بوی خوشی از آن به مشام برسد.
لمس کنید! سرطالبی که به ناف مشهور است باید نرم باشد. اگر همه قسمتهای طالبی نرم باشد، احتمالا بیش از حد رسیده و گازدار است.
مراحل تشخیص هندوانه خوب
1. به دنبال شکل یکنواخت باشید به دنبال هندوانهای محکم، متقارن و عاری از کبودی و له شدگی، بریدگی و تورفتگی باشید. اگر هندوانه دارای هرگونه برآمدگی بود، به این معنی است که در طول رشد مقدار نادرست و بیقاعدهای از نور خورشید و آب را دریافت کرده که باعث خشکی و تناقض در آن شده است.
2. هندوانه باید نسبت به اندازهاش سنگین به نظر برسد، که نشانهای بر پرآب بودن، خوب و رسیده بودن آن است. سعی کنید وزن هندوانه را نسبت هندوانه با اندازه مشابه آن مقایسه کنید؛ هر کدام که سنگینتر باشد رسیدهتر است. این توصیه برای اکثر میوهها و سبزیجات دیگر نیز قابل استفاده است.
3. به لکههای زرد نگاه کنید قسمت زیرین هندوانه دارای نقاط زرد رنگ متمایل به کرم باشد. این جایی است که هندوانه با زمین تماس داشته و در آفتاب رسیده است، بنابراین هر چه تیرهتر باشد بهتر است! اگر این نقطه سفید رنگ باشد یا حتی وجود نداشته باشد، احتمالا به این معنی است که هندوانه خیلی زود برداشت شده است و رسیده نخواهد بود.
4. یک هندوانه خوب و رسیده در رنگ سبز تیره و در ظاهر مات باشد، به جای اینکه براق باشد. هندوانه براق معمولا نرسیده است.
5. تکنیک ضربه زدن مقداری مشکل است، اما بسیاری از طرفداران هندوانه به آن اعتقاد و اطمینان دارند. ضربات تند و کوتاه با بند انگشتان خود به هندوانه زده و به صدای آن گوش دهید. برای هندوانه رسیده، شما یک صدای پر و کامل میخواهید. اگر صدای گرفته و عمیق شنیدید به این معنی است که هندوانه نرسیده است.
6. اگر شما از هندوانه قاچ شده استفاده میکنید، چیزهای مشخصی برای توجه کردن در این حالت نیز وجود دارد. هندوانه ای را انتخاب کنید که دارای گوشت قرمز روشن و دانههای قهوهای تیره یا سیاه باشد. از انتخاب قاچهای با رگههای سفید و دانههای زیاد سفید رنگ اجتناب کنید. همچنین اگر گوشت هندوانه خشک و رنگ پریده به نظر میرسید یا از دانههای جدا شده بود، از انتخاب آن خودداری کنید.
نگهداری و برش هندوانه
هندوانه کامل و قاچ نشده را قبل از آن که استفاده شود، میتوان یک هفته در یخچال نگهداری کرد. به خاطر داشته باشید برای جلوگیری از کوفتگی و له شدن هندوانه آن را با احتیاط حمل کنید.هرگز هندوانه را در دمای زیر 4 درجه سانتی گراد (40 درجه فارنهایت) نگهداری نکنید، چون این کار میتواند باعث سرمازدگی و صدمه به هندوانه شود.
برش و قاچ کردن هندوانه
برای قاچ کردن و برش دادن هندوانه به قطعات کوچک، ابتدا هندوانه را روی تخته برش قرار داده و سر و ته آن را با یک چاقوی تیز ببرید. این کار به شما امکان این را میدهد تا هندوانه را به صورت ایستاده روی تخته برش قرار دهید.شروع به برش هندوانه از بغل کنید. سپس گوشت هندوانه را به صورت دایرهای از حلقهها جدا کنید و بعد حلقههای هندوانه را به قطعات 1 اینچی (2.5 سانتی) برش دهید.اگر بلافاصله هندوانه را نمیخواهید استفاده کنید، هندوانههای برش خورده را در یک ظرف دربسته گذاشته و در یخچال بگذارید. به این صورت بین 3 تا 4 روز میتوانید در یخچال نگه دارید.
جدا کردن تخم هندوانه
اگر میخواهید تخمهای هندوانه را جدا کنید، به آسانی هندوانه را به دو قسمت برش داده و سپس به چهار قسمت برش دهید. هندوانه را از میان گوشت آن در طول خط تخم با یک چاقوی باریک کوچک برش دهید.