دانشمندان سنگاپوري طي مطالعات خود در زمينه تاثيرات چاي روي فعاليتهاي مغزي دريافتهاند كه چاي براي مغز مفيد است.
اين دانشمندان اعلام كردند كه نوشيدن حتي يك فنجان چاي در روز با كاهش سرعت تحليل رفتن سلولهاي مغزي و نيز هوشيار نگه داشتن مغز تا سنين سالخوردگي براي مغز مفيد است.
اين مطالعات طي 4 سال صورت گرفته است. پروفسور نگ تزهپين از دپارتمان روانپزشكي دانشگاه ملي سنگاپور كه در اين تحقيق شركت داشته اظهار داشت كه هر نوع چاي ميتواند اين تاثير مثبت را داشته باشد.چاي نوشيدني ارزان و غيرسمي است كه به ميزان بسيار زيادي مصرف ميشود.
دانشمندان اين دانشگاه دريافتند كه كاتچينز يك تركيب طبيعي در چاي است كه از سلولهاي مغزي در برابر پروتئين آسيبرسان به مغز محافظت كرده و در نتيجه توان ادراكي مغز را حفظ ميكند.
گفتني است كه پروتئين آسيبرسان به مغز طي گذشت سالهاي عمر افراد در مغز آنها ساخته ميشود.همچنين كافئين موجود در چاي برخلاف كافئين قهوه، حاوي پروتئين طبيعي موسوم به تيآنين است كه اثرات جانبي معمول كافئين از قبيل افزايش فشار خون، سردردها و خستگي را خنثي ميكند.