پیوستن عراق به جبهه مبارزه با ترورسیم
پس از «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه، اثر گذارترین شخصیت شرکت کننده در اجلاس سران کشورهای تولید کننده گاز جهان تهران بی تردید رئیس جمهوری عراق است که راهبردهایش در عرصه سیاست خارجی و موضع گیری هایش در قبال پرونده های منطقه ای از اهمیت بسزایی برخوردار است.
بنابراین پیوستن عراق به جبهه ضد تروریستی ایران ٓ سوریه و روسیه از اهمیت بسیاری برای هریک از این سه کشور برخوردار است، درحالی که منافع ملی و امنیتی عراق اقتضا می کند، رسما به این جبهه ملحق شود.
تروریسم تکفیری، خطری است که بیش از یک دهه، از زمان سرنگونی رژیم بعث در عراق در سال 2003 میلادی تاکنون، همواره امنیت ملی و تمامیت ارضی عراق را تهدید و میلیون ها شهروند عراقی را قربانی کرده است.
درگیر بودن عراق با بحرانی مشابه بحران سوریه ، البته با شدتی کمتر و برملا شدن چهره جانبدارانه آمریکا و غرب از تروریسم منطقه ای از جمله داعش، حضور بغداد در جبهه مبارزه با تروریسم منطقه ای ایران و روسیه را به ضرورتی انکار ناپذیر می کند.
اگر بغداد در محاسبات خود، حضور موفق روسیه و ایران در عرصه میدانی سوریه و موفقیت ها و پیروزی های به دست آمده توسط ارتش سوریه علیه گروه های تروریستی مسلح طی یک ماهه اخیر را به حساب آورد، در آن صورت دیگر هیچ توجیهی در عدم پیوستن در جبهه ایران و روسیه و سوریه وجود نخواهد داشت.
موضع گیری های سیاسی و امنیتی اخیر بغداد تاکید می کند که بغداد به این ملاحظات بی توجه نبوده و دلیل این مدعا، زمزمه های بغداد جهت کمک گرفتن از روسیه در مبارزه اش با داعش در عراق است.
اگر بغداد در محاسبات خود، حضور موفق روسیه و ایران در عرصه میدانی سوریه و موفقیت ها و پیروزی های به دست آمده توسط ارتش سوریه علیه گروه های تروریستی مسلح طی یک ماهه اخیر را به حساب آورد، در آن صورت دیگر هیچ توجیهی در عدم پیوستن در جبهه ایران و روسیه و سوریه وجود نخواهد داشت.
حضور رئیس جمهوری عراق در تهران، با توجه به چرخش به شرق بغداد در امر مبارزه با تروریسم تکفیری داعشی، فرصت مناسبی فراهم می کند تا ایران و روسیه، عراق را در کنار خود داشته باشند، اقدامی که برای تهران و مسکو ممکن و سهل الوصول نشان می دهد، به ویژه آنکه از سال گذشته عراق شاهد حضور گسترده ایران در زمینه مبارزه با داعش است.
پیوستن عراق به جبهه مبارزه با تروریسم منطقه ای ایران و روسیه و سوریه با بازتاب های داخلی و منطقه ای متعدد و مهمی همراه خواهد بود که در سطح داخلی جدی تر شدن و تسریع روند مبارزه با داعش در عراق و آزادسازی و پاکسازی مناطق تحت تصرف این گروه تروریستی تکفیری را به دنبال خواهد داشت.
بدون تردید بسته شدن پرونده داعش در عراق، این کشور را وارد مرحله سرنوشت ساز جدیدی خواهد کرد که در آن جایی برای فتنه انگیزی های طایفه ای و مذهبی نیست.
در سطح منطقه ای اولین بازتاب پیوستن عراق به جبهه سوریه ٓ ایران ٓ روسیه، تقویت محور مقاومت به رهبری ایران و شکست طرح «خاورمیانه جدید» آمریکا است، طرحی که هدف آن تجزیه و تقسیم کشورهای منطقه بر اساس طایفه ای و مذهبی به کشورهای کوچک و در حال نزاع با یکدیگر است تا ضامن حفظ موجودیت رژیم صهیونیستی و تامین امنیت آن در منطقه باشد.
این موضوعی نیست که از دید آمریکا و رژیم صهیونیستی دور مانده باشد، به همین دلیل هرگونه تغییر موضع و چرخش سیاسی و نظامی عراق به سمت ایران و روسیه و محور مقاومت با ممانعت واشنگتن مواجه خواهد شد، به ویژه هم اکنون که آمریکا پس از حدود پنج سال جنگ بی وقفه در سوریه نتوانسته، اهداف مورد نظر خود در این کشور را محقق کند.
در چنین شرایطی دور از انتظار نیست، آمریکا بار دیگر نگاه خود را به عراق بدوزد و این کشور را جولانگاه گروه های تروریستی تکفیری مورد حمایت عربستان سعودی قرار دهد، شاید رویاهای بر باد رفته خود در سوریه را در عراق باز یابد.
بسته شدن پرونده داعش در عراق تنها به فعالیت تروریسم در این کشور پایان نخواهد داد، بلکه انزوای منطقه ای کشورهایی مانند عربستان سعودی و قطر و ترکیه را به دنبال خواهد داشت که منافع خود را در قربانی کردن ملل منطقه و ریختن خون بی گناهان جستجو می کنند.
بسته شدن پرونده داعش و انزوای حکومت های مرتجع و وابسته منطقه، بازگشت آرامش، امنیت و ثبات به کشورهای منطقه را به دنبال دارد و این می تواند، مهمترین رهاورد جبهه چهار جانبه مبارزه با تروریسم منطقه باشد.