نشست امام شناسی به مناسبت دهه فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام علی علوی استاد اخلاق در مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) یزدانشهر برگزار گردید.
حجت الاسلام علی علوی در بین طلاب مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) گفت:
پیامبر اکرم(ص) در روز عید غدیر از همه برای جانشینی امام علی(ع) پیمان گرفت اما چه شد که به این زودی فراموش کردند مگر می شود که همه صحابه پیامبر(ص) این قضیه را فراموش کرده باشند.
وی افزود:
شیعه قائل به این است که چندین نفر بعنوان هسته مرکزی این قضیه بودند. ابوبکر، عمر، ابوعبیده جراح و سعدبن عباده .
استاد اخلاق ادامه داد:
در دو آیه در قرآن از سکینه بر قلب پیامبر و در جای دیگر از سکینه بر قلب مومنان سخن گفته و نامی از ابوبکر برده نشده در صورتیکه ابوبکر از افراد خیلی نزدیک به پیامبر(ص) بود و از او به یار غار نیز تعبیر کرده اند. علامه حلی با استناد به این 2 آیه می گوید: ذره ای ایمان در قلب ابوبکر وجود نداشت.
وی افزود:
سحرگاهان روز دوشنبه، همان روزی که پیامبر فوت نمودند. بلال طبق عادت به درب منزل پیغمبر(ص) آمد ندا داد: الصلاه الصلاه یا رسول الله… پیامبر(ص) در آن لحظه سر بر دامان امیرالمومنین(ع) از هوش رفتند. عایشه به بلال گفت: برو به ابوبکر بگو به مسجد بیا و نماز بخوان پیغمبر امروز نمی تواند نماز بخواند. ابوبکر به مسجد آمد و شروع به خواندن نماز کرد پیغمبر(ص) به هوش آمد متوجه شد در مسجد نماز برپاست وقتی متوجه شد ابوبکر در حال خواندن نماز است از فضل بن عباس و امیرالمومنین(ع) که در کنارش بودند خواست که به کمکش بیایند و در حالیکه پاهایش روی زمین کشیده می شد وارد مسجد شد، نماز ابوبکر را شکست و او را کنار زد و خودش به صورت نشسته امامت کرد. صبح روز دوشنبه پیامبر(ص) از دنیا رفتند.
حجت الاسلام علوی تصریح کرد:
بعد از وفات پیغمبر(ص) آتش های زیر خاکستر روشن شد. اعراب روی مسائل جزئی جنگهای صدساله راه می انداختند دو قبیله اوس و خزرج از این قبیل افراد بودند پیغمبر(ص) در تمام سالها برای از بین بردن نژاد پرستی این طایفه تلاش زیادی نمود بعد از رحلت ایشان این نژاد پرستی دوباره احیا شد. سر دسته این افراد هم سعد بن عباده بود او در جنگهای پیامبر(ص) پرچم دار بود. پیامبر(ص) را خیلی یاری کرد اما تعصبهای قبیله ای او را منحرف کرد.
وی تاکید کرد:
در صحیفه بحار مرحوم شیخ عباس قمی نقل می کند: از امیرالمومنین روایت آمده که اولین کسیکه فتنه را به پا کرد سعدبن عباده بود دنیا پرستی او را زمین زد.
استاد اخلاق ادامه داد:
در صحیحه مسلم آمده پیغمبر(ص) در اواخر عمر فرمودند: فتنه ها را از درون خانه های اهل مدینه می بینم همانطور که جای باران را می بینم.
وی تاکید کرد:
موقعی که پیغمبر(ص) می گوید فتنه ها در راه است برای رفع فتنه باید بزرگان در مدینه بمانند و کمک کنند از آنطرف پیغمبر(ص)، دستور عجیبی دارد اسامه بن زید را فرمانده می کند و دستور می دهد مهاجرین و انصار به جنگ با امپراطوری روم شرقی بروند چون احتمال دارد که از طرف آنها به مسلمانان شبیه خون زده شود. و نام چهار نفر را می آورد که باید به این جنگ بروند این چهار نفر، عمر، ابوبکر، سعدبن عباده و ابو عبیدجراح بودند و در ادامه می گوید: خدا لعنت کند کسی را که از سپاه اسامه پیروی نکند. نتیجه ای که از این بحث می توان گرفت این است که، قرار است فتنه از طرف این چهار نفر اتفاق بیفتد اگر اینطور نبود این چهار نفر باید می ماندند و فتنه را از بین می بردند.
حجت الاسلام علوی افزود:
بر خلاف لعن پیامبر(ص) اکثر صحابه از دستور پیغمبر(ص)سرپیچی کردند و از دستورات اسامه تخلف کردند. اسامه 18 سال بیشتر نداشت و هدف پیامبر(ص) از فرمانده قرار دادن یک جوان18 ساله بر مردان 90 ساله چیزی نبود جز اینکه مبادا صحابه پیامبر(ص) بگویند علی(ع)سنش کم است ولی بزرگی به عقل و درک و شعور و ایمان است. اما صحابه زیر بار نرفتند و از دستورات پیغمبر(ص) سرپیچی نمودند…