نشست اخلاقی با موضوع تقوی با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین عرفان استاد اخلاق، در مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) یزدانشهر برگزار گردید.
استاد اخلاق در بین طلاب گفت:
تقوی نقش اجرایی در اخلاق دارد. آنچه اخلاق ما را شکل می دهد تقوی است. در این زمینه امیرالمومنین علی(ع) می فرمایند: (اّتقی رأس الاخلاق) سرآمد اخلاق تقوی است. اگر تقوی نباشد وجود یک سری ازجریانات پنهانی سبب خارج شدن انسان از مدار اخلاق می گردد.
حجت الاسلام والمسلمین عرفان اظهار داشت:
وجود مسائل پنهان و پشت پرده، در اخلاق انسان اثر می گذارد از جمله مسائل پشت پرده، تحقیر است. تحقیر مهمترین عامل منحرف شدن فرزندان می باشد. سر خوردگی روانی سبب تغییر رویه فرد می گردد. وجود تقوی مانع از این تغییر رویه می گردد. تقوی در وجود اولیاء الهی سبب کنترل اخلاقشان بود. اگر کسی سبب آزار آنها می شد می بایست مقابله به مثل می کردند اما تقوی به آنها اجازه چنین کاری را نمی داد.
وی افزود:
دومین مسئله پشت پرده حسادت است. هرگز کسی را با دیگری مقایسه نکنید که این خود آتش حسد را می افزاید.
استاد اخلاق افزود:
بیش از 70 درصد از جنایتکاران جهان، انسانهای تحقیر شده هستند. اسلام در شیوه تربیتی اش ریشه تحقیر را کنده است و می گوید هیچکدام از شما حق ندارید به فرد گناهکار جمله ای بگوید که در آن تحقیر باشد.
وی ادامه داد:
اگر بخواهید کسی را تخریب کنید او را تحقیر کنید و اگر بخواهید کسی را به اوج برسانید او را تکریم کنید. امیرالمومنین علی(ع) فرمودند: اگر کسی گناهکاری را سرکوب کند خودش در آن گناه شریک است. و در روایت آمده است: اگر گنهکاری روی زمین تحقیر شود خدا به غضب می آید.
حجت الاسلام عرفان تاکید کرد:
در خانواده نسبت به فرزندان و همسر، در محیط آموزشی نسبت به دانش پژوهان و در اجتماع نسبت به مجرمان تکریم داشته باشیم و هرگز آنها را تحقیر نکنیم چون اگر فرد دچار خودباختگی شود دست به هر جنایتی می زند.
وی افزود:
هر کنش و واکنش اخلاقی را باید با معیار تقوی بررسی و کنترل کرد.