در مدرسه علمیه خواهران حضرت نرجس(س) یزدانشهر بیان شد:
کشور میانمار 55 میلیون جمعیت دارد که اقلیت ها در این کشور از حقوق شهروندی محروم شده اند.
نشست سیاسی با موضوع «میانمار و قتل عام مسلمانان و اقلیت ها» با سخنرانی «ملوک توازئی» مدیر مدرسه علمیه حضرت نرجس(س)، در مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) یزدانشهر برگزار گردید.
مدیر مدرسه علمیه گفت: میانمار یکی از کشورهای آسیای جنوب شرقی است نام قبلی آن برمه است که در سال 1948 بریتانیا به آن اجازه داد استقلال یابد و از آن زمان تاکنون نام آن میانمار است و 55 ملیون نفر جمعیت دارد و 70 درصد جمعیت آن بودایی و بقیه جمعیت آن از اقلیت های مختلف از جمله قوم روهینگیا است. که اقلیت ها از حقوق شهروندی محروم شده اند.
ملوک توازئی ادامه داد: این اقلیتها از ناحیه قوم هندوها و بودائیان مورد خشونت و قتل عام قرار گرفته اند که نتیجه رشد افراطی گرایی آنها با ماهیت ایدوئولوژیک، قومی و مذهبی است. هدف اصلی آنها در عرصه مبارزات سیاسی و اجتماعی، تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی و وادار کردن مخالفان به عقب نشینی و پایمال کردن حقوق و ایجاد ترس و وحشت میان آن اقوام مخصوصاً قوم مسلمان است. آنها خود رای هستند و تعصب به رای خود دارند و جمود و پافشاری بر درک خویش، سخت گیری های غیر مشروع، خشونت در رفتار و اجبار در تغییر دین که از نشانه های افراطی گرایی است، را به کار گرفته اند.
وی افزود: موضع کشورهای خارجی و سازمان های بین المللی در قبال این قوم مسلمان که مورد ظلم و کشتار واقع شده اند منفعلانه است و اهمیت چندانی برای مدعیان حقوق بشر ندارد گر چه کمیساریای عالی ملل متحد در واکنش به وضعیت وخیم انسانی مسلمان در میانمار از دولت این کشور خواسته که مسلمانان میانمار را جزء شهروندان اعلام کند اما آنها نمی پذیرند از طرفی رقابت کشورهای آمریکا و چین باعث تشدید این منازعات افراطی علیه مسلمانان شده است و تلاش می کنند به دلیل منافع بسیار گسترده اقتصادی، موضوع نسل کشی مسلمانان را در حاشیه قرار دهند.
مدیر حوزه تصریح کرد: اکنون منازعات این جریان های فکری بر سر دو مسئله مذهب و قومیت وجود دارد که برای جلوگیری از تداوم این خشونت ها علیه مسلمانان، دولتمردان باید مقابل خشونت علیه مسلمانان بایستند و با شناسایی حقوق این اقلیت ها، از بحرانی تر شدن اوضاع جلوگیری نمایند و آن گروههای افراطی را مهار نمایند.
وی افزود: مدعیان دفاع از حقوق بشر در این گونه مسائل که مربوط به کشتار مسلمانان است سکوت می نمایند تا به اهداف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود برسند. البته عربستان سعودی دومین کشور پس از میانمار است که بیشترین جمعیت مسلمان روهینگیا در آن زندگی می کند و در فضای فکری و فرهنگی آنها رشد کرده اند ظهور حرکت مقاومت علیه دولت میانمار و تشکیل گروه مسلح(حرکه الیقین) می تواند بخشی از پروژه سعودی ها علیه میانمار و مسلمانان آنها باشد.
توازئی یادآور شد: باید اقدامات جدی از طرف دولتمردان صورت گیرد تا این خشونت ها علیه مسلمانان و قتل عام آنها از بین برود و مسلمانان به حقوق شهروندی خود برسند.