ماهی قزلآلا
در گروه ماهیهای چرب جای میگیرد اما کمترین میزان چربی را در این گروه دارد.
این ماهی از منابع مناسب پتاسیم است؛ بنابراین فشارخونیها میتوانند در میان انواع ماهی، قزلآلا را برای تأمین پروتئین مورد نیازشان انتخاب کنند.
ماهی قزل آلا بیشترین امگا 3 را دارد
مسئول مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: «بر اساس تحقیقاتی که برای نخستین بار در شیراز بر روی 30 نوع ماهی جنوب کشور و عمدتاً در خلیج فارس انجام شده، ماهی قزل آلا بیشترین میزان امگا سه و اسید چرب سودمند را داراست. »محمدجواد زیبایی نژاد افزود: «ماهی از منابع بسیار غنی پروتئین، ویتامینهای A، B، C، آهن و زنجیرهای طولانی از امگا سه و امگا شش و اسیدهای چرب سودمند است که بدن انسان قادر به تأمین و ساخت آن نیست و باید آنها را از طریق رژیم غذایی مناسب دریافت کند.»
زیبایینژاد افزود: «چربی موجود در ماهی جزو چربیهای اشباع نشده است که مصرف آن توسط انسان موجب کاهش LDL کلسترول و افزایش HDL کلسترول و مانع از لخته شدن خون و بینظمی فعالیت قلب میشود و ضربان قلب را به ویژه در فعالیتهای شدید بدن کاهش میدهد.»
دارند، بیشتر از آبهای گرم حاوی امگا سه هستند و خلیج فارس نیز جزو آبهای نسبتاً سرد است
او ادامه داد: «مصرف ماهی به سبب دارا بودن امگا سه و اسید چرب همچنین برای سایر بیماریهای قلبی نظیر رماتیسم مفصلی، انواع سرطانها و آسم مفید است و در بانوان باردار از طریق گردش خون به جنین میرسد و موجب رشد مغزی جنین میشود و در چهار ماه اول تولد نوزاد از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل و باعث افزایش ضریب هوشی او میشود.»
معاون پژوهشی گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: «بر اساس تحقیق یاد شده، سر و کبد ماهی بیشترین میزان امگا سه را داراست؛ به همین دلیل به شرکتهای دارویی تولیدکنندهی کپسول امگا سه توصیه میکنیم برای تهیهی این کپسول از این دو عضو ماهی بیشتر استفاده کنند.»
زیبایینژاد بیان داشت: «بر اساس تحقیقات انجام شده در جهان، ماهیهایی که در آبهای سرد وجود دارند، بیشتر از آبهای گرم حاوی امگا سه هستند و خلیج فارس نیز جزو آبهای نسبتاً سرد است.»
او گفت: «ده نوع از 30 نوع ماهی موجود در خلیجفارس که از بیشترین میزان امگا سه و اسید چرب برخوردارند، عبارتند از قزلآلای رنگین کمان، راجگو، سرخو، شوریده، منقار ماهی، قباد، کفشک ریز، مارماهی تیزدندان و زمین کن دم نواری.»
100 گرم از این ماهی، 112 کیلوکالری انرژی، 19 گــــــرم پروتئین و 4 گــــــرم چربی دارد.