تحقیقات دیرینه شناسان و دانشمندان پس از سالها این حقیقت را آشکار ساخت که مردم غارنشین هم برای اینکه بتوانند برنامهریزی درستی روی کارهایشان داشته باشند بر روی دیواره غارها از لیستهای To-do استفاده میکردند.
از همان زمان بشریت به این پیبرد که به کار بردن لیست برای انجام کارها عموما نتیجه رضایتبخشی ندارد. نه این که لیست نوشتن کار اشتباهی باشد، بلکه این طریقه نوشتن این لیستهاست که عموما با اشتباهاتی روبرو میگردد.
این اشتباهات هر جور که باشد به دلسردی میانجامد زیرا یا شما میبینید کلی کار نکرده دارید و دلسرد میشوید کلا! یا اینکه میبینید آخر روز هر چقدر هم زور زدید نتوانستید به کارهایتان برسید. واقعا هم این دلسردی میآورد دیگر .
در زیر 10 راز کوچک را به شما میگویم که گاها آنها را میدانیم، ولی نمیدانیم رموز to do list نوشتن هستند و به آنها بیتوجهی میکنیم. برای نوشتن این رموز از تجربیات ارزشمند Daniel Scocco استفاده میکنیم.
از وسیله مناسب استفاده کنید
روی جلد «بر باد رفته» جای مناسبی برای لیست to-do نیست. روی یک کاغذ تمیز و در سایز مناسب بنویسید. روی گوشه روزنامه که برنامهریزی نمیکنند!
میتوانید به جای استفاده از یک دستمال کاغذی استفاده شده، از گوشی موبایل یا برنامههای کامپیوتری بسیاری که موجود است استفاده کنید. هم تمیزتر است و هم اینکه میتوانید سریعا ویرایش کنید یا یک مورد جدید اضافه کنید. قابلیت ویرایش یا تصحیح سریع یک مورد بسیار مهم درباره وسیله لیست نویسی است.
لیست را در جایی قرار دهید که همواره آن را ببینید
باور بفرمائید زیر یخچال خیلی جای مناسبی نیست که لیستتان را بچسبانید. اغلب افراد لیست را به مانیتور یا کنار میز میچسبانند.
این جوری وقتی میبینید هم تشویق میشوید و هم تحریک میشوید بروید کارها را انجام بدهید. یک جوری انگار حس ضرورت در شما به وجود میآید. جای مناسب یعنی جایی که نگاه شما خیلی به صورت ناخودآگاه آن طرف بیافتد. حتما همان نزدیکیها جای مناسبی برای شما هست.
روزتان را با انجام یک کار از لیست شروع کنید
به خودتان عادت بدهید که صبح به صبح، بنشینید یک گوشه و لیست کارها را بنویسید. ذهنتان هم که سرحال است و تازه دیشب هم کلی فکر کرده است به کارهای عقبمانده ( قبل از خواب موقع مناسبی برای این جور فکرهاست ) به سرعت کارهای مهم را به شما یادآوری میکند.
همان موقع هم یک خورده ذوق و شوق دارید و میتوانید اولین کار لیست را انجام بدهید. این خودش هم باعث روحیه گرفتن میشود. خلاصه وقتی نصف روز گذشته است شروع نکنید به برنامهریزی. به این که ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است زیاد توجه نکنید. صبح به صبح به عنوان اولین کار درست!
صفحات: 1· 2
سلام
از فعالیت شما در زمینه ی وبلاگ نویسی دینی تشکر می کنیم.
به وبلاگ ما هم سر بزنید. با عالم و طلاب ربانی کلیک کنید به روزیم این مطلب ابتکاری است و برای اولین بار توسط یکی از طلاب نوشته شده است پیشنهاد و نظرات شما برای ادامه ی این شیوه مثمر ثمر است.
موفق باشید