آیا دلتان می خواهد بهترین جایگاه در دل دوستان و اقوام سهم شما باشد؟ آیا دوست دارید خانواده و اطرافیانتان طالب هم صحبتی هر چه بیشتر با شما باشند؟ آیا مایل هستید آدم دوست داشتنی تری باشید؟ اگر پاسختان به این سؤالات مثبت است، این مقاله را بخوانید.
حتماً در بین اقوام و دوستانتان با آدم های خوش خلق برخورد کرده اید و به چشم خودتان دیده اید که چطور این آدم ها مانند یک آهن ربا دیگران را به سمت خودشان جذب می کنند. این یک قانون نانوشته است که هر چقدر یک فرد خوش خلق تر باشد، دوستان بیشتر و روابط بهتری را تجربه خواهد کرد.
آیا شما آدم خوش خلقی هستید؟
انسان های خوش خلق چند ویژگی برجسته دارند که بر اساس آنها شناخته می شوند. در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم:
1. خوشرویی. آدمهای خوش خلق، با روی باز با دیگران معاشرت می کنند و تقریباً وقتی نیست که لبخند از چهره شان کنار برود.
2. خوش زبانی. آدمهای خوش خلق زبانشان به سخن سخت و تلخ نمی چرخد و کلامشان مانند مرهم است.
3. مدارا. آدمهای خوش خلق آدمهای صبوری هستند و در برخورد با افراد مختلف از کوره در نمی روند.
آدم هایی که تسلیم هیجاناتشان هستند، نمی توانند خلق چندان خوبی داشته باشند. چون امکان دارد الان آرام باشند، ساعتی بعد عصبانی باشند و یک ساعت بعدتر از آن مضطرب و همه اینها روی خلقشان اثر می گذارد
4. خوش بینی. آدمهای خوش خلق نسبت به انسانهای دیگر خوش بین هستند مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
5. مهربانی. آدم های خوش خلق با دیگران مهربان هستند و اگر برای کسی کاری از دستشان بربیاید کوتاهی نمی کنند.
6. خود- مدیریتی. آدمهای خوش خلق به خوبی می توانند هیجانات منفی خود مانند خشم، حسادت، نفرت، غم و … را مدیریت کنند.
7. آگاهی. آدمهای خوش خلق اهل مطالعه و تحقیق هستند و به خاطر چیزهای بیهوده اعصاب خودشان را خرد نمی کنند.
8. امیدواری. آدمهای خوش خلق به این راحتی ها نا امید نمی شوند. به همین دلیل هیجانات مثبت بیشتری را تجربه می کنند.
و چندین ویژگی مثبت ریز و درشت دیگر… حالا با این اوصاف، شما به خوش خلقی خودتان چه نمره ای می دهید؟
چند راهکار برای خوش خلق تر شدن
اگر شما آدم خوش خلقی هستید اما دوست دارید خوش خلق تر بشوید، در قدم اول باید نقطه شروعی برای خودتان در نظر بگیرید. سپس می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
1. لبخند بزنید. برای تمرین می توانید از تکنیک آینه استفاده کنید. جلوی آینه بروید، به خودتان لبخند بزنید و بگویید «تو می تونی آدم خوش خلق تری بشی».
2. کلمات منفی را دور بریزید. فهرستی از کلمات منفی را که گهگاه ناخودآگاه لق لقه زبانتان می شوند، تهیه کنید و با خودتان عهد ببندید که هر هفته یک یا چند مورد از آنها را کنار بگذارید.
3. تمرین صبر کنید. برای خوش خلق تر شدن شما نیاز دارید که بتوانید با آدمهای مختلف کنار بیایید. به این مهارت مدارا می گویند و لازمه مدارا هم صبر است.
4. خودتان را بشناسید. آدم هایی که تسلیم هیجاناتشان هستند، نمی توانند خلق چندان خوبی داشته باشند. چون
آدم های خوش خلق با دیگران مهربان هستند و اگر برای کسی کاری از دستشان بربیاید کوتاهی نمی کنند
امکان دارد الان آرام باشند، ساعتی بعد عصبانی باشند و یک ساعت بعدتر از آن مضطرب و همه اینها روی خلقشان اثر می گذارد. بنابراین لازم است که قبل از هرکاری هیجانات خودتان را بشناسید و زمام آنها را دست بگیرید.
5. خیرخواه تر باشید. برای همه آرزوهای خوب داشته باشید حتی برای کسانی که به شما بدی کرده اند دعای خیر کنید. این کار هیجانات شما را مثبت تر می کند و به بهبود خلقتان هم کمک می کند.
6. مطالعه کنید. شما هر چقدر که آدم آگاهتری باشید، آرامش روانی و خلقی بیشتری خواهید داشت و در نتیجه بهتر می توانید خلقتان را مدیریت کنید.
یک فرصت استثنایی
اگر می خواهید خوش خلق تر شدن را تمرین کنید، به شما پیشنهاد می کنیم که از همین ماه رمضان شروع کنید. نیمه این ماه مبارک میلاد مولود نازنینی است که اسوه خوش خلقی هستند. پس از لحظات این ماه استفاده کنید و زیر سایه پر برکت امام حسن مجتبی (ع) به سوی خوش خلق تر شدن قدم بردارید.