موارد لازم و طرز تهیه کابلی پلو (قابلی پلو افغانی) خوشمزه و آسان
طرز تهیه قابلی پلو افغانی (کابلی پلو) خوشمزه و لذیذ مجلسی
کابلی پلو یا قابُلی پَلَو غذایی است افغانستانی که پایتخت آن را مزارشریف دانستهاند. بسیاری از مسافران این شهر به تجریه لذیذ خوردن این غذا اشاره کردهاند و طعم آن روی زبانشان مانده است. کابلی پلو همخانواده غذاهایی همچون شیرینپلو و آلبالوپلو است. اینجا هم برنج با مواد و ادویههای غالبا شیرین دم گذاشته میشود. این غذا هم طعمها و دستورهای مختلفی دارد.
قابلی پلوی ازبکی، مزاری و تبریزی از انواع این پلو است. بعضی از جمله جناب دریابندری این پلو را با خرما و کشمش توضیح دادهاند، بعضی فقط از کشمش استفاده میکنند. در بعضی از دستورها از جمله اینجا مویز جایگزین میشود. البته این غذا هم از جمله غذاهای شیک و مجلسی است که حسابی با آن میتوان آبروداری کرد از همین رو اینجا این غذا را برای هشت نفر توضیح میدهیم.با دلگرم همراه باشید.
کابلی پلو که به آن قابلی پلو هم گفته می شود یکی از انواع پلو مشهور در افغانستان است و تقریباً اکثر کشورهای همسایه با نام آن آشنا هستند، امیدوارم از این غذای خوشمزه و لذیذ تهیه کنید.
مواد لازم کابلی پلو
● روغن : به میزان لازم
● گوشت گوسفندی یا گوساله : ۵۰۰ گرم
● پیاز سرخ شده : ۲ عدد
● نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
● زرد چوبه، دارچین، پودر سیر
● پودر زیره سیاه ، پودر زنجبیل، پودر لیمو عمانی
● پودر هل، پودر میخک، جوز هندی، زعفرون، ادویه پلویی
● ادویه گارام ماسالا : ١ق چای خوری
● هویج خلال و پخته شده : ٢ عدد
● کشمش پلویی زرد : ۱/۲ پیمانه
● خرما : ۸ عدد
● خلال بادام خیس خورده
● خلال پسته
● خلال پرتغال پخته و سرخ شده:ن صف پیمانه
● زرشک سرخ شده ،گردو و خرما و پیاز داغ و گل سرخ برای تزیین
● برنج : ۳ پیمانه
● شکر : ۳ قاشق غذاخوری
● آب جوش : ۱/۲ پیمانه
از میان ادویهها
سه عدد برگ بو، کمی رزماری، یک قاشق چایخوری زردچوبه، یک قاشق مرباخوری تخم گشنیز له شده، یک قاشق چایخوری سر خالی مغز هل کوبیده شده، یک قاشق غذا خوری فلفل، یک قاشق چایخوری جوز هندی سائیده شده. یک قاشق چایخوری زیره له شده. یک قاشق مربا خوری دارچین. یک قالب کره 100 گرمی، زعفران ساییده و با آب جوش دم کشیده. برای این منظور در یک ظرف در دار روی زعفران آب جوش بیزید و در آن را بگذارید تا با حرارت مزه و رنگ پس بدهد و اصطلاحا دَم بکشد.
طرز تیه کابلی پلو
ابتدا گوشتهای خرد شده را با یک پیاز قاچ خورده به قابلمه آب بسپارید. دو سه عدد برگ بو و کمی رزماری روی گوشتها بیندازید و زردچوبه بزنید. حدود یک و نیم تا دو ساعت طول میکشد که گوشتها بپزد. یادتان باشد که در پایان حداقل دو پیمانه آب گوشت باقی مانده باشد. هم زمان با پخته شدن گوشتها میتوانید درست کردن پیاز داغ را آغاز کنید. پیازها که طلایی شدند سیرهای له و ریز شده را اضافه کنید.
بعد نوبت هویجهاست، هویجها را هم تفت بدهید آنقدر که تغییر رنگ بدهند. اینجا میتوانید نصف قالب کره را اضافه کنید و ادویهها را هم میشود قبلتر در یک ظرف ترکیب کرد و یک جا روی مواد ریخت. بعد از چند بار چرخاندن مایه در ماهیتابه مویزها، پوست پرتقال، خلال پسته و بادام را هم اضافه کنید. این افزودنیهای آخر قرار نیست سرخ شوند و تنها قرار است مقداری حرارت ببینند.
در سوی دیگر بعد از پختن گوشتها آن را از قابلمه بیرون بیاورید و بگذارید برای خنک شدن تا بتوانید آنها را ریشریش کنید. گوشت را هم اضافه کنید. اینجا مزهسنجی کنید. برای ملایم کردن شیرینی مایه، به مقدار مد نظر نمک بزنید. درنهایت کمی آب زعفران روی آن بریزید. اینگونه مایه این پلو فراهم شده است. حالا وقت آبکش کردن برنج است. برای چنین پلوهایی بهتر است کمی برنج را زندهتر و نپختهتر آبکش کنید.
برای دم کردن باید یک لایه برنج آبکش شده در قابلمه بریزید و روی آن مواد بریزید، بعد به آرامی با کفگیر مایه و برنج را هم بزنید. دوباره یک لایه برنج روی آن مایه و باز همزدن تا اینگونه در همه جای پلو مایه پخش شود. درنهایت دو پیمانه آب گوشت را هم روی برنج بریزید و در قابلمه را دمکنی بگذارید تا پلو به بخار بنشیند و دم بکشد. میتوان مقداری از مایه و زعفران را کنار گذاشت تا در پایان دیس پلو را تزئین و رنگی کرد.
خواهشمنديم اگر سوال يا نکتهاي براي مطلب کابلی پلو یا
قابُلی پَلَو در ذهن شما باقي مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی