این دو بزرگوار با موقعیت شناسی دقیق و صحیح به تبیین اهداف قیام امام حسین(علیه السلام) پرداختند.
وقتی امام حسین علیه السلام خواستند که به سمت مکه و کربلا بروند، دو خبرنگار با خودشان بردند؛ یک خبرنگار مرد، امام زین العابدین علیه السلام و یک خبر نگار زن، حضرت زینب سلام الله علیها!حکومت بنیامیه بعد از حادثه کربلا در سه محور تلاش کرد و حضرت زینب (سلام الله علیها) بعد از شهادت امام حسین (علیه السلام) قیام وی را مدیریت کرد تا به هدف نهایی یعنی بیدار کردن افکار عمومی برسد.
پیشوای چهارم شیعیان در طول سفرهای متعدد به کوفه و مدینه در زمینه ابلاغ اهداف اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و پیام عاشورا، سعی و تلاش نمود تا مبارزه با ظالم و حکومت های فاسد همواره ادامه یابد.
دوران امامت وی با شرایطی سخت و دشواری همراه بود، چرا که در آن زمان، زمامداران خود کامه و خونریز اموی، مقدسات
از جمله وظایفی که امام سجاد(علیه السلام) در شرایط سخت و دشوار آن زمان به منظور زنده نگه داشتن محرم به انجام رسانید، تعلیم، تبلیغ و تربیت شاگردان حسینی بود و نیز با هوشیاری برای هدایت مردم و روشن شدن اذهان عمومی از دعا استفاده می نمود.
حضرت سجاد(علیه السلام) در واقعهی جانگداز كربلا حضور داشت، اما مشیت و تقدیر الهی این بود که ایشان به عنوان یکی از مهمترین خبرنگاران کربلا، به دلیل داشتن کسالت، امکان حضور در صحنهی نبرد را نداشته باشد تا بتواند بعدها در کنار حضرت زینب(سلام الله علیها)،دیگر خبرنگار عرصه کربلا برای حراست از ارزش های اصیل اسلامی و مسلمانان به افشاگری علیه حکومت خودکامهی بنی امیه بپردازد.
این دو بزرگوار با موقعیت شناسی دقیق و صحیح به تبیین اهداف قیام امام حسین(علیه السلام) پرداختند.
از مهم ترین و تأثیرگذارترین اعمال و رفتارهای دو خبرنگار مهم عاشورا؛ امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها خطبه ها و سخنرانی های این بزرگواران در مسجد شام بود که چهره ی واقعی یزید و یزیدیان را افشا نمود.
در واقع دختر حضرت علی(علیه السلام) و امام سجاد علیه السلام عهده دار رساندن پیام خون شهدای کربلا بودند.
حوادث و جریانات بعد عاشورا
در قیام امام حسین(علیه السلام) یکی ازمسائل مهم حوادث و جریانات بعد از عاشوراست.از مهم ترین و تأثیرگذارترین اعمال و رفتارهای دو خبرنگار مهم عاشورا؛ امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها خطبه ها و سخنرانی های این بزرگواران در مسجد شام بود که چهره ی واقعی یزید و یزیدیان را افشا نمود.
قیام امام حسین علیه السلام دارای دو مقطع زمانی مهم است.یک مقطع تا زمان شهادت امام حسین(علیه السلام) و یارانش و مقطع دوم که اهمیت آن شاید بیش از مقطع نخست باشد، جریانات بعد از عاشوراست.
حکومت بنیامیه حاضر شد برای بقای خود دست به جنایت کربلا بزند و فرزند پیامبر(صلی الله و علیه وآله) را به شهادت برساند. قطعا هدف این حکومت این نیست که صرفا جنایتی را مرتکب شود و حوادث بعد از عاشورا برایش اهمیتی نداشته باشد.
سیاستهای حکومت بنیامیه بعد از به شهادت رساندن امام حسین(علیه السلام) تضعیف و از بین بردن شخصیت امام و تحریف قیام او بود.
امام حسین(علیه السلام) احساس میکرد از روز عاشورا به بعد ماموریتی وجود دارد که از عهده هیچ فرد دیگری به جز حضرت زینب(سلام الله علیها) و امام سجاد(علیه السلام) برنمیآید.
حکومت بنیامیه بعد از حادثه کربلا در سه محور تلاش کرد و حضرت زینب (سلام الله علیها) بعد از شهادت امام حسین (علیه السلام) قیام وی را مدیریت کرد تا به هدف نهایی یعنی بیدار کردن افکار عمومی برسد.
منابع:
بیانات حجت الاسلام قرائتی
خبرگزاری آوا
خبرگزاری تسنیم