خانم های باردار چه غذاهایی باید استفاده کنند؟
- پروتئین ها:
پروتئين كه يك ماده اصلي براي مادر و نوزادش ميباشد به طور مشخص در اين گروه وجود دارد. ويتاميني كه تنها در اين گروه وجود دارد ويتامين ب 12 است. در مادراني كه گياهخوار هستند، ذخاير ويتامين ب 12 نوزادان آنها پايين است. پروتئين ها جزو گروههاي اصلي غذايي براي مادران باردار به حساب ميآيد كه بايد در وعدههاي غذايي آنها گنجانده شود.پروتئین ها شامل تخم مرغ، گوشت، ماهی، شیر و فرآورده های لبنی می شود
- کربوهیدرات ها:
نقش اصلی کربوهیدرات ها تامین انرژی برای سلول های بدن به ویژه مغز و سیستم عصبی، گلبول های قرمز و سفیدخون و مدولای کلیه است. در بارداری جنین از گلوکز به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می کند. انتقال گلوکز از مادر به جنین حدود 26-17 گرم در روز تخمین زده شده است. تا پایان بارداری همه این گلوکز توسط مغز جنین مصرف می شود. میزان نیاز به کربوهیدرات ها در بارداری حدود g 175 در روز است.سبزیجات و میوه ها غنی از کربوهیدرات ها هستند، مخصوصا اگر به صورت خام خورده شوند.
- چربی ها:
چربیها نیز در این دوره برای بدن لازماند اما حواستان باشد نه هر نوع چربی! باید چربیهای مفید (امگا ۳ها و امگا ۶ ها) که در روغن کلزا، روغن زیتون و همچنین ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد، ساردین، ماهی تن و غیره وجود دارد را دریابید. روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری روغن گیاهی برای بدن کافیست. هفتهای دو مرتبه هم ماهی چرب میل کنید.
در عوض حواستان باشد که از مصرف چربیهای مضر که در روغنهای حیوانی و غذاهای صنعتی وجود دارند بپرهیزید.بنابراین تخم کتان، گردو، لوبیا، روغن زیتون و دانه سویا باید به رژیم غذایی مادران باردار افزوده شود.ویتامین های مورد نیاز زن باردار,غذاهای مناسب زن باردارمصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی حاوی آهن در بارداری ضروری است.
صفحات: 1· 2