خانم صفورا کیان ارثی ، طلبه مدرسه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها) یزدانشهراز تحقیق پایانی خود با عنوان : بررسی نقش اقوام بختیاری درتاریخ معاصر ایران به راهنمایی سرکار خانم زهرانادر و داوری جناب آقای محمدرضا کاظمی مورخ 96/08/03 ساعت 16بعدازظهر در مدرسه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها) یزدانشهر دفاع کرد .
خلاصه ای از دفاع صفورا کیان ارثی از تحقیق پایانی خود اشاره کردند تاریخ بختیاری به قرن چهاردهم میلادی و دوره زمامداری 200 ساله خوانین دورکی بر می گردد. هیچ تاریخ نگار حیات اجتماعی اقوام ایرانی ، نمی تواند اهمیت ایل بختیاری و انسجام و پیوستگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن ها را نادیده بگیرد. بختیار در واژه به معنای کسی است که بخت و اقبال با او یار و همراه شده است. بختیاری ها یکی از شعب بزرگ قوم لر محسوب می شوند که در قسمت های وسیعی از مرکز تا جنوب غرب و عموما در کوه های مرتفع و دامنه های زاگرس میانی و دشت های خوزستان و اصفهان تا سر حد فارس سکونت دارند. در ادامه افزودند
انقلاب مشروطیت که در آغاز قرن بیستم در ایران اتفاق افتاد واقعه ای بود که اقوام و گروه های متعددی از ایران از آغاز تا پایان آن نقش داشته اند و در این میان نقش ایلات و عشایر در انقلاب مشروطیت بویژه نقش ایل بختیاری ، نقش ویژه و بی بدیلی است.نقش قوم بختیاری با شرکت در فتح تهران و سرنگونی محمد علی شاه قاجار غیر قابل انکار است که همین امر باعث شد آنها دارای موقعیت کشوری و قدرت ملی شوند اما علی رغم این همه اقتدار به علت اختلاف میان خودشان در دوره رضا شاه تضعیف گردیدند.