هر ازدواج موفقی مستلزم وجود داشتن یکسری عوامل مهم و اساسی هست. یکی از این عوامل و ملاک ها، سطح تحصیلات طرفین ازدواج، یعنی دختر و پسر و خانواده هایشان است. ولی آیا واقعا هر چه سطح تحصیلات یک نفر بالاتر باشد، صد در صد میتواند ازدواج موفقی را داشته باشد؟
تناسب های اساسی
در ازدواج بهتر است دختر و پسر به همراه خانواده هایشان در چند مورد با یکدیگر تناسب داشته باشند. این تناسب ها عبارتند از:
1- سلامت روان و جسم
2- تحصیلات
3- شغل و درآمد
یکی ازمهم ترین تناسب ها در ازدواج تناسب در سطح تحصیلات دختر و پسر است
4- فرهنگ
5- مسایل اعتقادی
6- اختلاف سنی
7- مسایل سیاسی
8- شخصیت
9- ایمان و اخلاق
10-ظاهر
در این مقاله به سه مورد از مهم ترین این عوامل اشاره میشود، سطح تحصیلات و درآمد طرفین و خانواده هایشان.
سطح تحصیلات
بهتر است دختر و پسری که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند در زمینه تحصیلات با یکدیگر تناسب داشته باشند. اگر تفاوت سطح تحصیلات خیلی بالاتر باشد، میتواند در آینده زمینه ساز مشکلات اساسی بین همسران شود. بهتر است هر دو دیپلم یا هر دو لیسانس یا هر دو فوق لیسانس و دکتری باشند. نهایتا اگر تمام ملاک های یک همسر ایده آل را طرفین داشتند میتوانند با یک سطح تفاوت با هم ازدواج کم درد سرتری را داشته باشند. ولی بهتر است که در این مورد سطح تحصیلی اقا یک مقطع از خانم بالاتر باشد.
مشکلات عدم تناسب سطح تحصیلات همسران
اگر تفاوت بین سطح تحصیلی دختر و پسر بسیار بالا و مشهود باشد می تواند همسران را در دراز مدت دچار مشکلاتی کند.
یکی از مهم ترین این مشکلات آن است که نوع تفکر این همسران نسبت به مسایل مختلف زندگی متفاوت است و این تفاوت در نوع تفکر باعث ایجاد اختلاف در نوع تصمیم گیری آنها هم در مسایل و حوزههای مختلف زندگی می شود. مشکل دیگر در این زمینه این است که ممکن است در اختلافات شدید همسری که سطح تحصیلات بالاتری دارد نسبت به همسر با تحصیلات پایین تر فخر فروشی کند و برچسب های منفی را به او بزند و خود را بالاتر ببیند. مشکل دیگر این است که زوج بیشتر تحصیل کرده ممکن است در تصمیم گیری های مختلف زندگی همسرش را مشارکت ندهد .
تحصیلات بالاتر یعنی قدرت فهم بیشتر!!!
خیلی از افراد فکر میکنند که هر چه سطح تحصیلات آدم های زندگیشان بالاتر باشد ازمیزان فهم و درک بالاتری در زندگی برخوردار هستند و بهتر است که با یک فرد تحصیل کرده تر ازدواج کنند. درصورتی که واقعا اینگونه نیست. تحصیلات بالاتر قطعا درک و فهم بالاتری را در یک فرد ایجاد نمی کند.
علاوه بر سطح تحصیلات باید ملاک های دیگری هم برای ازدواج در نظر گرفته شود
خیلی از مواقع دیده می شود که یک فرد دیپلمه خیلی بهتر ازیک فرد دارای درجه دکتری می تواند در شرایط مختلف زندگی تصمیم گیری کند.
پس بزرگترین اشتباه یک فرد می تواند این باشد که ملاک برای ازدواجش را 100 درصد سطح تحصیلات یک نفر انتخاب کنند. باید عوامل مختلفی را در انتخاب همسر با هم در یک راستا در نظر بگیریم.
از رویا تا واقعیت
هیچ گاه از روی ظاهر یک فردی او را انتخاب نکنید. ببینید آیا او به قدرت درک و فهم بالایی در مسایل مختلف زندگی رسیده است یا خیر؟ برای این ملاک باید عوامل زیر را بررسی کرد:
1- آیا فرد به بلوغ جسمی رسیده است؟
2- آیا فرد به بلوغ اقتصادی رسیده است؟ ( توانایی پیدا کرد کار و کار کردن و پس انداز کردن)
3- آیا فرد به بلوغ عاطفی رسیده است؟ ( توانایی فرد برای ابراز احساسات به موقع)
4- آیا فرد به بلوغ اجتماعی رسیده است؟ ( توانایی فرد برای برقراری روابط اجتماعی)
تحصیلات بالا در زندگی بسیار خوب است ولی باید این ذهنیت را ازبین ببرید که تمام کسانی که تحصیلات بالاتری دارند، قدرت درک بالایی نسبت به زندگی دارند و آدم های با تحصیلات پایین تر، قدرت شعور پاییت تری دارند.
تحصیلات خانواده ها
خانواده ها رکن اساسی هر ازدواج موفق هستند. باید در هنگام انتخاب همسر به این مساله نیز توجه داشته باشیم که سطح تحصیلات خانواده ی طرف مورد نظر درباره، چگونه است؟ میزان درک و فهم خانوده ها بر روی نوع تصمیم گیری هاشون تاثیر دارد.