نشست اخلاقی با موضوع، شرح دعای ابوحمزه ثمالی، با سخنرانی حجت الاسلام مصطفی ناطق، استاد اخلاق، در مدرسه علمیه حضرت نرجس(س)یزدانشهر برگزار گردید.
16اردیبهشت 1398
استاد اخلاق در بین طلاب گفت: این ماه عزیز که در آن قرار گرفته اید ماه کرامت است. ماهی که در نزد خداوند بهترین ماهها و ساعاتش بهترین ساعات است. عمل شما مقبول است و دعاهایتان مستجاب می گردد. از خداوند بخواهید توفیق روزه واقعی با تمام شرایط را نصیب شما عطا فرماید. در این ماه عزیز تلاوت قرآن داشته باشید.
وی ادامه داد: تلاوت یعنی اینکه هر آیه را که می خوانید قدری مکث کنید و معنای آیه را درک کنید و سپس ادامه دهید. هر کس در این ماه قطع رحم کند خداوند در روز قیامت رحمتش را از او قطع می کند. حضرت محمد(ص) می فرماید: هر کس در این ماه بر من زیاد صلوات بفرستد در روزی که میزانها سبک است آن فرد نامه عملش سنگین است.
حجت الاسلام ناطق افزود: بهترین زمان برای دعا کردن هنگام سحر است اولین جمله در دعای سحر (الی لا تودبنی بعقوبتک) سپس می فرماید: (و لا تمکر بی فی حیلتک.) تمکر از مکر است. مکر یعنی نقشه. (حیله به معنای نیرنگ نیست به معنای تدبیر است.) خدایا در تدبیرت برای من نقشه نکش من ضعیف و ناتوان هستم.
وی ادامه داد: (الحمدالله الذی لا ادع غیره) خدایا از همه بریدم و غیر تو را نمی خواهم (و لو دعوتنی لم استجب لی) اگر غیر تو را بخوانم اجابتم نمی کند. (الحمدالله الذی لا ارجو غیره) حمد خدایی که به غیر او امیدی ندارم. چون (لو رجوت غیره لاخلف رجایی) امیدواری به دیگران منجر به نا امیدی می شود.
استاد اخلاق افزود: (و الحمدالله الذی تحبب علی و هو غنی عنی) حمد خدایی را که مرا دوست دارد با اینکه احتیاجی به من ندارد. خیلی جمله تکان دهنده ای است ما اگر به چیزی نیاز داشته باشیم او را دوست داریم ولی خداوند بدون اینکه به ما نیاز داشته باشد ما را دوست دارد…