این روزها مسئله ازدواج به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های اصلی جوانان مطرح است و مشکلات متعددی همانند یک سد مستحکم مانع اقدام جوانان برای تشکیل یک زندگی مشترک در عنفوان جوانی شده است.
موانعی مانند مشکلات اقتصادی، تجمل گرایی، انتظارت زیاد و غیر منطقی، بد پسند بودن و عدم قدرت کافی برای یک انتخاب شایسته از جمله عواملی هستند که سبب بروز مشکلات بسیار زیاد در این عرصه و بالا بردن سن ازدواج در جامعه شده است.
در این میان هم افرادی هستند که با وجود فراهم بودن همه امکانات یا نمی توانند شریک زندگی خود را با معیارهای استاندارد بیابند و یا به دلیل انتخاب نادرست و غلبه عشق و علاقه منفی بر عقل و درایت در هنگام ازدواج، پایه های زندگی خود را ویران می کنند و شناسنامه آنها با مهر طلاق چهره خود را از دست می دهد.
چه اقداماتی سبب موفقیت در انتخاب یک همسر ایده آل می شود؟
مشاوران و متخصصان در حوزه ازدواج برای یک ازدواج موفق توصیه های متعددی را بیان کرده اند، توصیه هایی که هریک می تواند قطعه ای از پازل زندگی را بسازد و سبب آرامش و خوشبختی آدمی شود، اما نکته قابل توجه این است که با اهمیت فراوانی که این توصیه های ارزشمند دارا هستند، می توان در این میان افرادی را یافت که با وجود عمل به این توصیه ها، زندگیشان با شکست مواجه شده است، چرا که ازدواج همانند کتاب دربسته ای است که توصیه ها و نظرات و نکات متخصصین در این عرصه تنها می تواند به آدمی قدرت ورق زدن چند صفحه از این کتاب را بدهد و صفحات دیگر با آغاز زندگی، خود را نشان می دهند.
هرچند که این مسئله هرگز نباید سبب نادیده گرفتن توصیه های مشاورین ازدواج و فراموشی آن شود، اما بزرگان و بندگان ویژه و خاص خداوند علاوه بر تحقیق و جستجو برای انتخاب یک همسر ایده آل روش دیگری را نیز در زندگی خود اعمال می کردند، روشی که می تواند شما را به همان همسر ایده آلی که در ذهن دارید برساند.
خداوند متعال در آیاتی از قرآن مجید، داستان ازدواج و تشکیل زندگی برخی از بندگان ویژه خود را به تصویر کشیده است که برای داشتن یک همسر ایده آل، اقدام متفاوتی را انجام داده اند، اقدامی که سبب تجربه یک زندگی شیرین و لذت بخش برای آنها شده است که خلاصه ی آن در یک جمله این است که برای داشتن یک همسر ایده آل علاوه بر طی کردن مراحلی که معمول است، به خداوند بگو همسری شایسته و ایده آل می خواهم.
این ویژگی مهم را می توان در سوره فرقان، آن هنگام که خداوند صفات عباد الرحمان را بیان می کند مشاهده کرد که اینگونه برای داشتن همسر و فرزندانی شایسته دست به دعا بر می دارند و از خداوند می خواهند:
«وَ الَّذینَ یَقُولُونَ رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقینَ إِماماً:و كسانى كه مىگویند: «پروردگارا! از همسران و فرزندانمان مایه روشنى چشم ما قرار ده، و ما را براى پرهیزگاران پیشوا گردان!» [فرقان:74]
هر چند که مفسرین قرآن مجید این آیه را در ارتباط با وظایف مرد در اهتمام به تربیت دینی همسر و فرزندان بیان کرده اند، ولی آنچه مسلم است این است که این دعا در هنگام ازدواج 146266 نیز می تواند موثر باشد، چرا که یکی از شروط اصلی داشتن فرزندانی صالح، همسری شایسته و ایده آل است و به همین جهت در روایات اسلامی در هنگام ازدواج خواندن این آیه شریفه سفارش شده است.
خداوند متعال در آیاتی از قرآن مجید، داستان ازدواج و تشکیل زندگی برخی از بندگان ویژه خود را به تصویر کشیده است که برای داشتن یک همسر ایده آل، اقدام متفاوتی را انجام داده اند، اقدامی که سبب تجربه یک زندگی شیرین و لذت بخش برای آنها شده است که خلاصه ی آن در یک جمله این است که برای داشتن یک همسر ایده آل علاوه بر طی کردن مراحلی که معمول است، به خداوند بگو همسری شایسته و ایده آل می خواهم.
چنانچه شیخ ابراهیم کفعمی در خواص این سوره اینگونه نقل می کند که:«هرکسی که قصد ازدواج دارد سه روز روزه بگیرد و هر شی هنگام خواب این آیات را بخواند: «رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً* أُوْلئِكَ یُجْزَوْنَ الْغُرْفَةَ بِما صَبَرُوا وَ یُلَقَّوْنَ فِیها تَحِیَّةً وَ سَلاماً* خالِدِینَ فِیها حَسُنَتْ مُسْتَقَرًّا وَ مُقاماً» و از خداوند درخواست اجابت دعا کند.» [جامع أحادیث الشیعة ؛ ج25، ص122]
همچنین روایت دیگری در این زمینه از امام معصوم علیه السلام نقل شده است که در هنگام ازدواج اینگونه دعا کنید و همسری با این صفات را از خداوند متعال مسئلت کنید: «خدایا براى من از زنان، پاكدامن ترین و كسى كه از همه بیشتر براى من و خودش مالم را پاسدارى كند و از همه پر روزى تر و با بركت تر باشد را برایم مقدّر فرما.» [منابع فقه شیعه ؛ ج25 ؛ ص153]
در باب توصیه های طلایی برای داشتن همسری شایسته، امیر المومنین علی علیه السلام توصیه دیگری را نیز بیان کرده اند که دو رکعت نماز است که حضرت کیفیت آن را اینگونه بیان می کنند: «هركس از شما براى ازدواج تصمیم گرفت، دو ركعت نماز بخواند، بعد سوره حمد و یس را قرائت كند و پس از آن حمد و ثناى الهى را به جاى آورد و بگوید: خدایا! زن صالح، با مودّت، پر اولاد، سپاسگزار، قانع و تسلیم و با غیرت نصیب من گردان، كه اگر خوبى كنم سپاسگزار باشد و اگر خدا را فراموش كردم مرا یاد آورى كند، آنگاه كه خانه را ترك مى كنم حافظ زندگى و آبرو باشد و آنگاه كه به خانه مى آیم مرا خوشحال و مسرور كند، اگر به او دستور دادم اطاعت كند، و اگر براى او قسم خوردم آن را بپذیرد و اگر نسبت به او عصبانى و خشمناك شدم مرا راضى و خرسند گرداند. اى خداى صاحب جلال و بزرگوارى! چنین زنى را قسمت من گردان، زیرا من از آستان پر عظمت تو كمك مى گیرم و جز آنچه تو قسمت من مى كنى، چیزى را سراغ ندارم. اگر كسى این نماز و دعا را انجام دهد، خداوند خواسته او را اجابت مى نماید. [النوادر، ص: 282]
خلاصه کلام آنکه این توصیه طلایی در کنار سایر توصیه ها مبنی بر مشاوره و تحقیق و جستجو و … می تواند به تشکیل یک زندگی لذت بخش و داشتن همسری شایسته و ایده آل کمک کند تا در سایه سار یک زندگی عاشقانه بتوان، عشق به خداوند را در زندگی نهادینه کرد.