آشنایی با روش تهیه شبت باقلا قالبی با کوکو
یک قاشق ماست را هم زده، یک عدد تخم مرغ، زعفران و کمی نمک به آن اضافه می کنیم. نصف برنج آبکش شده را در مایه تخم مرغی ریخته، هم می زنیم.
شبت باقالا قالبی با کوکو
برای دیدن فایل کامل این مطلب با مراحل و تصاویر بیشتر، اینجا کلیک کنید
مواد لازم برای شبت باقلا قالبی با کوکو
باقلا (باقالی) یک و نیم فنجان
شبت (شوید) یک کاسه و یک فنجان
سینه مرغ دویست گرم
نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم
پنیر پیتزا دو قاشق غذاخوری
تخم مرغ پنج عدد
روغن هشتاد گرم
پیاز یک عدد
ماست سه قاشق
برنج دو فنجان
با این مقدار مواد لازم به اندازه یک قابلمه به قطر 20 سانت از شبت باقلا قالبی خواهیم داشت.
طرز تهیه شبت باقلا قالبی با کوکو
برای تهیه پلو قالبی
برنج را حدود یک ساعت خیس می کنیم سپس آن را به صورت آبکش می پزیم.
یک قاشق ماست را هم زده، یک عدد تخم مرغ، زعفران و کمی نمک به آن اضافه می کنیم.
نصف برنج آبکش شده را در مایه تخم مرغی ریخته، هم می زنیم.
دو قاشق دیگر ماست را هم زده، دو عدد تخم مرغ و کمی نمک به آن اضافه می کنیم. بقیه برنج آبکش شده و یک کاسه ماست خوری شبت خرد شده و یک فنجان باقلا نیم پز را به آن اضافه کرده، هم می زنیم.
سینه مرغ را پخته، خرد می کنیم.
یک عدد پیاز را با نصف فنجان روغن سرخ می کنیم سپس مرغ خرد شده و کمی زعفران آب کرده اضافه کرده، تفت می دهیم.
ته قابلمه تفلون به قطر 20 سانت را کمی چرب می کنیم و برنج زعفرانی را در آن می ریزیم. روی برنج را با قاشق صاف می کنیم سپس وسط برنج را با قاشق گود می کنیم تا محلی برای قرار گرفتن مرغ باشد.
یک قاشق پنیر پیتزا روی برنج زعفرانی می ریزیم سپس مرغ تفت داده شده و یک قاشق دیگر پنیر اضافه می کنیم. روی آن برنج مخلوط باشبت باقلا ریخته و سطح آن را با قاشق صاف می کنیم.
در ظرف را گذاشته و آن را به مدت 45 دقیقه در وسط فر با شعله متوسط (160 الی 180 درجه سانتی گراد) قرار می دهیم. (و در صورتی که در ظرف پلاستیکی یا شیشه ای باشد، می توان آن را برای مدت 20 دقیقه در مایکرو ویو قرار داد.)
پلو پخته شده را در ظرف بر می گردانیم.
برای تهیه کوکو شبت باقلا
سینه مرغ و باقلا را با کمی نمک و آب پخته تا آب آن تبخیر شود.
دو عدد تخم مرغ، یک فنجان شبت، نصف فنجان باقلا، مرغ پخته شده، زعفران و کمی نمک را با هم مخلوط می کنیم تا مایه کوکو شبت باقلا آماده شود.
روغن را داغ کرده، مایه کوکو را در آن می ریزیم و در ظرف را می گذاریم تا کوکو کمی بسته شود.
کوکو را در دو الی سه مرحله برش می دهیم و در ظرف را نمی گذاریم تا لبه های کوکو نیز سرخ و برشته شود. کوکو آماده شده را روی پلو قالبی قرار می دهیم و با یک گل رز از گوجه فرنگی آن را تزئین می کنیم.
غذا آماده پذیرایی می باشد. نوش جان